Groep 1 - 2

MUIS IN HET GRACHTENHUIS

De jongste kinderen van de basisschool leren graag spelenderwijs. Het educatieve programma Muis in het Grachtenhuis haakt hierop in!

Muis in het Grachtenhuis vindt plaats in Museum Willet-Holthuysen. Dit klassieke grachtenpand is volledig ingericht in oude stijl en geeft een prachtig beeld van het leven in de achttiende en negentiende eeuw. Het pand wordt momenteel bewoond door de muizen Snor en Snuit van de Langestaartenfamilie. En oh, wat hebben zij er een zooitje van gemaakt!

De voorwerpen die in de sjieke kamers van Willet-Holthuysen horen, liggen allemaal in de war. Het is aan de leerlingen om de muizen te helpen de spulletjes op de juiste plek te leggen. Spelenderwijs leren ze wat de spulletjes zijn. Worden ze nog steeds gebruikt? Waarom horen ze in bepaalde kamers?

De kinderen krijgen de kans hun zintuigen te ontwikkelen. Ze gaan kijken, ruiken, horen en voelen. Zo ervaren ze wat hoort bij ‘toen’ en ‘nu’ en komt vroeger tot leven!

Vergroting van het bewustzijn
Het programma Muis in het Grachtenhuis bevat een voorbereidingsles voorafgaand aan het museumbezoek, en een verwerkingsles achteraf. 

De kinderen leren in deze lessen meer over hun eigen huis. Het is ook een mooi moment om uit te leggen wat een museum precies is. Na afloop kunnen ze een prachtige muis knutselen!

Informatie Muis in het Grachtenhuis
Duur: 1 uur
Kosten: € 50,- (excl. btw) per 15 leerlingen met een maximum van 30 leerlingen
Locatie: Museum Willet-Holthuysen, maar te reserveren via het Amsterdam Museum
Kerndoelen: 1, 51, 54, 56
Voor vragen: boekingen@amsterdammuseum.nl
Reserveren: via het reserveringsformulier
Downloads: docentenhandleiding

Meld je aan voor de Nieuwsbrief