#AGFAG

8 juli - 18 september

#agFag is een multidisciplinair kunstproject van kunstenaar JLDianthus. Het project is onderdeel van de samenwerking tussen CBK Zuidoost en het Amsterdam Museum.Te zien in de Schuttersgalerij.

De naam van het project is afgeleid van de term ‘Faghag’, dat een bijnaam is voor vrouwen die zich omringen door homo- en biseksuele mannen. Samen met andere kunstenaars deed JLDianthus voor dit project onderzoek naar gender, identiteit, seksualiteit en het lichaam, toegespitst op hoe de kunstenaar zich verhoudt tot de LHBT (lesbisch, homo-, bi- en transgender) gemeenschap in de Amsterdamse beeldende kunst. 

Voor de Schuttersgalerij van het Amsterdam Museum maakt JLDianthus drie nieuwe portretten. Daarnaast is er Queering the museum; ode aan de genderdiversiteit in den Kunsten. Een gouden ketting; een geur; een Japon; 2 performances en 2 kostuums.

JLDianthus (zelf genderfluid) werkt binnen #ag Fag samen met Eldee, Rachid Assoui, Tomislav Feller, Luxi Gold, Red Vaughn, Richard John Jones, Nikolai Knezevic, Maria Metsalu en Brenda de Vries. Lees meer over de kunstenaars op het Hart.

Met speciale dank aan: Tom T. Smit, Anja Masling, Goran Kusić, Nadine van Vliet, Federico Campanale, Renske de Jong, Kevin Schram, Roxy van der Veen, Hairstudio George, Rijksmuseum Amsterdam, Cromhouthuis, Gerritsen Theater Kostuums, Fotolab Kiekie, Wini Vintage.

Fotoserie
Hair and Make up:  Annemiek Bohnenn
Centaur Hooves: Lucienne Venner
Hairstudio George
Sieraden: Wini Vintage
Fotolab Kiekie
Gerritsen Theater Kostuums
Rijksmuseum Amsterdam
Persfoto: Tom T. Smit

Meld je aan voor de Nieuwsbrief